Sportnyheter 

Ny sajt med nyheter i fokus

Idag klipper vi bandet och välkomnar dig till vår nya sportsajt som ska göra det enklare för dig att ta del av sportnyheter.

Är du en van användare av svt.se eller svtnyheter.se kommer du att känna igen dig direkt när du surfar runt på nya svtsport.se för nu är designen densamma oavsett om du söker efter sport, riksnyheter eller lokala nyheter. Den nya sajten gör det också lättare och snabbare för dig att vandra mellan just sport och övrig nyhetsjournalistik.

Vår ambition är att ha Sverige bredaste nyhetsbevakning inom sport. Vi vill ge dig hela bilden av det mest spännande inom sport just nu och varje dag arbetar vi dessutom för en jämställd sportbevakning.

Vi vill också att det ska vara enkelt för dig att snabbt scanna av de stora sportnyheterna men samtidigt ska det finnas fördjupning och fler perspektiv när du vill sätta dig in i ett engagerande ämne.

Vi är ett gäng journalister och sportexperter som skapar allt innehåll men designen på vår nya sportsajt ska hjälpa dig att hitta det som är rätt och relevant för just dig. Startsidan svtsport.se ger dig överblicken men du kan också välja att bara ta del av nyheter inom din favoritsport eller favoritmästerskap, här nedan med ridsport som exempel. Under fliken ”Sport” och sen ”Hitta din sport” kan du välja din favoritsport.

Har du flyttat någon gång i livet, vilket du säkert har, vet du att alla möblerna från den gamla bostaden inte fick en plats i det nya hemmet. Precis på samma sätt fungerar en flytt i den digitala världen. Vissa saker lämnade vi bakom oss när vi gick från den gamla designen till den nya, till exempel finns inte sporttablån kvar. Orsaken till det är att få använde tablån, de flesta av er går direkt till SVT Play när ni vill titta på ett program eller en livesändning som SVT Sport producerar och i Play hittar ni all sport vi sänt och sänder. Däremot kommer vi på vår nya nyhetssajt att fortsätta att göra våra väldigt uppskattade guider där bland annat tv-information ingår. Just nu har vi till exempel en väldigt bra guide inför fotbolls-VM med matcher och tv-tider.

En flytt innebär också att saker hamnar på nya ställen jämfört med tidigare. Jag rekommenderar dig att surfa runt en liten stund för att lära känna nya svtsport.se. Men är du otålig så kika på denna snabbguide som teamet bakom sajten satt ihop.

Vår nya sportsajt är framtagen för att fungera som allra bäst i mobilen, oavsett om du väljer att titta på våra videoklipp eller läsa en tillhörande text. Det är nämligen i mobilen som de allra flesta av er tar del av våra sportnyheter. Har du inte laddat ner vår sportapp så gör det nu, den kommer vi att utveckla på ett ännu bättre sätt framöver.

Vi vet att sportnyheter är viktigt för er och extra viktigt är det under stora mästerskap och i samband med stora nyhetshändelser. Vi tycker också att sportnyheter är viktigt och därför lägger vi både stora resurser och stor omsorg på att ha den bredaste och bästa sportnyhetsbevakningen i Sverige, oavsett om det är i Sportnytt, i Sportspegeln eller på nya svtsport.se.

Hoppas ni gillar vår nya nyhetssajt. Vi tycker att första steget som vi tar idag känns väldigt bra och lovande och bättre ska det dessutom bli steg för steg framöver.

Hälsar Åsa Edlund Jönsson, sportchef SVT.