Okategoriserade 

Appsolut! Nu finns SVT Sport i din mobil också.

Idag lanseras SVT Sports app! Om du laddar ner appen får du en tydlig ingång till hela vårt utbud i din mobiltelefon eller surfplatta. Via appen når du SVT:s nylanserade sportsajt med TV-sändningar, nyhetsjournalistik, målservice och text-tv. Allt på ett och samma ställe!

SVT Sport app innehåller både sportsajten och text-tv.
SVT Sports app innehåller både sportsajten och text-tv.

Gunnar R Johansson, som är konceptutvecklare på SVT:s interaktiva avdelning (SVTi), är en av flera som varit med och jobbat fram appen.

Gunnar R Johansson jobbar som konceptutvecklare på SVTi.
Gunnar R Johansson jobbar som konceptutvecklare på SVTi.

Gunnar, för vilka mobila enheter finns appen tillgänglig?

– Vid den första lanseringen finns appen tillgänglig för Iphone och Android, både mobil- och surfplattor. Vi kommer också att utveckla en app för Windows Phone.

Kostar det något att ladda ner appen?

– Nej, appen är gratis. Men sedvanliga trafikavgifter tillkommer om du väljer att surfa utan WiFi.

Skiljer sig appen på något sätt från sportsajten?

– Ja, du kan få meddelanden till din telefon vid större nyhetshändelser eller livesändningar. Dessa meddelanden skickas som så kallade pushnotiser. Dessa pushnotiser kostar inget extra och dom går att stänga av om du inte har ett behov av dessa meddelanden.

I appen kan du välja om du vill ha information om SVT Sports nyheter och sändningar via så kallade pushnotiser.

– Du har också möjlighet att enkelt ta del av text-tv via appen, snurra telefonen till horisontellt läge så dyker text-tv upp. Skulle du inte vilja ha denna tjänst går även den att stänga av.

Om du snurrar din telefon till ett horisontellt läge får du upp text-tv och vår resultatrapportering.

– I appen kan du också spara bokmärken till din favoritsport, fortsätter Gunnar. Då får du snabbt det bästa från SVT Sport inom dom områden du själv gillar.

Välj dina favoritsporter i menyn under "Hitta din sport" och lägg sedan till sporterna som favoriter i din mobil eller surfplatta.
Välj dina favoritsporter i menyn under ”Hitta din sport” och lägg sedan till sporterna som favoriter i din mobil eller surfplatta.

Vi hoppas att appen blir något alla ni mobil- och surfplatteanvändare kommer att uppskatta. För ni är många, runt 60 procent av alla besökare, som varje vecka tar del av vårt utbud via just mobila enheter.

Och ju yngre man är desto mer hänger man i sin mobil. Det visar rapporten ”Svenskarna och internet 2015” som precis publicerats. I rapporten berättas att i åldersgruppen 16-35 år använder 91 procent av svenskarna dagligen internet i mobilen.

Om du inte vill ladda ner någon app kan du självklart fortsätta att surfa till svt.se/sport på sedvanligt sätt i mobilen, för vår sportsajt är responsiv vilket innebär att den anpassar sig till den skärm du surfar på för stunden.

Men vi tycker såklart att SVT Sport är ett ”appsolut” måste, så ladda gärna direkt ner appen till din mobil.

Har du en iOS-telefon/surfplatta hittar du en länk till appen här: Extern länk. 

Har du en Android telefon/surfplatta hittar du en länk till appen här: Extern länk. 

Hälsar 

Åsa Edlund Jönsson, utvecklingschef SVT Sport

Ps. Tack till alla er som kommit med feedback på sportsajten som lanserades för en månad sedan. Vi är tacksamma för både glada tillrop och konstruktiva synpunkter. Allt detta hjälper oss att utveckla sajten så den blir ännu bättre. Ds.