Leif GW Persson:”Vi måste fortsätta granska polisen”

Här borde det ligga en video inbäddad från SVT Play men det verkar som videon inte finns längre.

Efter åtta veckors kartläggning är Leif GW Persson inte hoppfull om att uppklaringen av miljonbrotten ska bli bättre – trots nya polissatsningar på fler mängdbrottsutredare.
- Nej, polisen ägnar fortfarande mer tid åt att förklara varför det inte går, snarare än att göra något åt det.

¬- Vi får helt enkelt återkomma i höst och se om de här satsningarna från polisens sida fortfarande är i gång. Jag skulle inte bli förvånad om de är nedlagda och ersatta av annat, säger Leif GW Persson.

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson sammanfattade vårens kartläggning av hur polisen hanterar miljonbrotten i säsongens sista Veckans brott; tusentals personer har kontaktat Svt Pejl och Veckans brott om sina erfarenheter av polisens arbete med vardagsbrott; de flesta av dem är besvikna.

Som Ellen Törnberg, som var med i det första avsnittet av Veckans brott i slutet av januari när miljonbrotten först uppmärksammades.

Ellen fortsatt besviken

Ellen Törnberg hade utsatts för upprepade bedrägerier men polisen var inte intresserad, trots att hon snabbt googlade fram en misstänkt lade polisen ner ärendet.
- Bedrägerierna mot mig har upphört nu, men det är ju väldigt troligt att bedragarna fortsätter att begå brott mot andra, säger Ellen Törnberg.
I programmet uppmärksammas också hur granskningen avslöjat att det finns intern kritik mot hur polisen använder statistikmål för att styra upp verksamheten och hur hot och repressalier förekommer mot oliktänkande inom polisen.