Vad tycker du om nya SVT Play Beta?

Nu kan du testa och tycka till om nya SVT Play. Än så länge är det en ofärdig så kallad betaversion. Vår förhoppning är att få utveckla den tillsammans med dig. En godbit som vi bjuder på redan nu är en funktion som gör mobilen till en Play-fjärr!

När den nya betaversionen blivit tillräckligt bra kommer den att ersätta nuvarande SVT Play. Vanliga SVT Play kommer alltså att fungera som vanligt under beta-perioden. Vi kommer berätta löpande hur utvecklingen går framåt, bland annat via den här bloggen.

SVT Play BETA
SVT Play BETA

 

Nya SVT Play Beta hittar du här

Här tycker du till om SVT Play Beta

Några nyheter till att börja med
Nya SVT Play Beta ser ut ungefär som vanliga SVT Play och det är viktigt – det är en uppskattad tjänst med över en miljon användare varje vecka. Så vad är egentligen nytt? Här är de viktigaste förbättringar vi har fått till hittills:

– Automatisk anpassning för olika skärmar
Nya SVT Play byggs med så kallad responsive design för att anpassa sig till din mobil, läsplatta och dator och det händer utan att du märker det när sidan laddas. Fungerar det tycker du?

– Fingertoppskänsla
10-15 procent av våra besökare använder en mobil eller surfplatta som styrs med en pekskärm. Du ska kunna använda nya SVT Play med pekfingret eller tummen på till exempel en smartphone. Är knapparna tillräckligt stora? Sitter de lagom tätt? Kan du “swipa” bildkarusellen på förstasidan?

– En bättre videospelare för alla
Navigeringen är så klart viktig, men hur bra den än fungerar kommer den att vara meningslös om inte videospelaren fungerar. Alla har vi olika behov vid olika tillfällen och det enda vi kan vara säkra på är att om det fungerar för en synskadad person med skärmläsare så kommer det alla till godo, och alla ska kunna ta del av SVTs programutbud. Prova gärna den separata popout-spelaren som du kan skala till valbar storlek. Funkar det?

– Tydligare information om programmen
Vi har försökt göra det lättare att hitta viktig programinformation, till exempel hur länge ett avsnitt finns tillgängligt. Har vi lyckats?

– Bättre sökfunktion
Vi har en förbättrad sökfunktion. Märks det? Vid starten kommer inte utbudet att vara komplett men vi fyller på vartefter.

– Ingen autostart
Nu kommer inga program att starta utan att du vill det. De autostarter som tidigare fanns är ett minne blott.

Och en sak till…..

– Mobilen som fjärrkontroll!

SVT Play Beta Kontroll
SVT Play Beta Kontroll

Säga vad man vill men det skönaste med en TV är ju ändå fjärren! I den här betan testar vi ett sätt att förvandla din smartphone till en fjärrkontroll som styr SVT Play.
Med den kan du välja program, starta, stoppa och justera volymen medan du tittar på SVT Play på din datorskärm eller kanske till och med i TV:n. Och som du vet har vi passerat 1:a april med råge…

Gå till den här adressen på din dator eller via webbläsaren i din uppkopplade TV och ha mobilen redo: http://beta.svtplay.se/kontroll

Hur funkar det tycker du?

Vi ser fram emot att utveckla nya SVT Play tillsammans med dig. Håll koll här på bloggen, för vi återkommer snart med mer.

Vi ses och hörs!
Gunnar Slott, Produktägare SVT Play