svt.se/barn – en säkrare värld för dina barn

Lättillgänglighet är en av Internets största styrkor. Men för oss på SVT som gör ett innehåll för både stora och små är lättillgängligheten även en utmaning. Risken för att små barn ska råka klicka på ett innehåll som inte är anpassat för dem är stor. Därför har vi skapat en säkrare värld på svt.se/barn.

I veckan rapporterade Aktuellt om en undersökning som visar att det är vanligt att barn ofrivilligt ser grovt våld i bild eller video på internet. Det är något som vi på SVT och Barnkanalen jobbar mot dagligen – vi vill skapa en säkrare värld för barnen som bara är till för dem.

I mars 2011 gjorde vi om Barnkanalens webb till en säkrare barnvärld. Vi skalade bort vuxenvärlden, gjorde en egen ram med barninnehåll och tog in alla barnprogram från Play till barnvärlden.

Vi vill att de ska känna sig trygga och se sina favoritprogram på samma ställe där de också kan hitta spännande spel och kluriga pyssel. En värld helt anpassad bara för dem där de kan klicka på allt utan att vara oroliga att de ska mötas av några andra överraskningar än rolig magi från deras egna hjältar.

– På SVT:s barnsajt kan barnen titta, leka och spela i en skyddad värld, eftersom inga länkar finns till övrigt utbud varken på svt.se eller andra sajter. Internet kan aldrig fungera som barnvakt, men hos oss har vi gjort det lite tryggare, säger Lena Glaser som är chef för SVTi.

I Barnkanalens blogg kan du som förälder eller du som är väldigt intresserad följa vad som sker i vår kanal.