Nytt om SVT Play #4

Det här inlägget innehåller inaktuell information. Vår webbtjänst SVT Play.se har inte stöd för Playstation 4:s webbläsare. Om du vill använda SVT Play på din TV rekommenderar vi något av följande alternativ.

Del fyra i vår serie om nyheter i SVT Play handlar passande nog om en spelkonsol med versionssiffra fyra, nämligen PlayStation 4. Från och med idag kan man surfa in på www.svtplay.se i PS4:ans inbyggda webbläsare och spela upp video. Detta är möjligt tack vare att Sony valt att implementera stöd för videoformatet HLS (HTTP Live Streaming) som vi har skrivit om i tidigare blogginlägg.

 

En annan funktion som fungerar väldigt bra i kombination med PS4:an är vår fjärrkontroll (www.svtplay.se/kontroll) som gör att man kan använda sin mobil eller surfplatta för att navigera på sajten. Som vi berättade om i vårt senaste blogginlägg så jobbar vi även vidare med att anpassa hela gränssnittet till större skärmar. Hur detta arbete fortlöper kommer ni att kunna följa här på bloggen framöver. Stay tuned.