Nu är SVT Play responsive på riktigt!

SVT har nyligen lanserat en ny version av appen för Iphone och Ipad . Nu är vi klara att släppa vår app för Android. Du hittar den redan nu i Google Play.

SVT Play

SVT har jobbat länge med att göra SVT Play responsiv. Nu har vi nått den nivå där vi kan säga att vi är responsiva på riktigt! Äntligen är alla våra tjänster baserade på en och samma grund – eller egentligen är det en och samma tjänst, beroende på hur man ser det. Detta innebär att du som användare får i princip samma upplevelse oavsett apparat när du surfar till SVT Play.

Det innebär också att vi får enklare och mindre kostsamt underhåll vilket ger mer resurser till att utveckla funktioner och producera program.

Fler omedelbara förbättringar:

  • Likvärdig videokvalitet oavsett apparat.
  • Likvärdigt utbud oavsett apparat. Det kommer att finnas en viss skillnad men den kommer att minska jämfört med hur det ser ut idag.
  • Samma användarupplevelse. Du känner igen dig och hittar oavsett apparat.
  • Likvärdiga funktioner oavsett plattform. Nu har vi möjlighet att utveckla exempelvis valbar undertext på alla plattformar istället för endast i Flash-spelaren.

Apparna är samma tjänst i en annan kostym

Men vänta nu, om SVT är responsiv varför gör vi appar alls? Och varför gör vi inte en native-app?

Responsiv design innebär att SVT Play fungerar likadant i alla skärmstorlekar, både i en dator, en surfplatta och en telefon. Med responsiv design behöver vi egentligen inte några appar. Men eftersom vi vet att många tittare är vana att kunna ladda ner en app, och trivs med SVT Play som app, vill vi behålla apparna.

Våra nya appar är så kallade wrapper-appar och de erbjuder i princip samma tjänst som du får på datorn. Vi har bara paketerat om SVT Play i app-skal. Det som framför allt är nytt och bättre är att wrapper-apparna erbjuder SVT:s program med en förbättrad och mer stabil teknik. Vi har också lagt till ett krypteringsskydd som gör att vi kan visa fler program än tidigare när du tittar i mobilen, även om vissa begränsningar kommer att finnas för publicering till mobiler även i framtiden.

Vårt mål är att erbjuda Sveriges bästa tv-tjänst på nätet. Och det ska vara lika enkelt att använda SVT Play i din mobil, på en surfplatta eller i datorn.