Gruppchef videoplattformar

Den digitala utvecklingen blir allt viktigare för SVT. Vill du vara med och utveckla och driva en av SVT:s/Sveriges mest spännande verksamheter så finns det ett utmanande och utvecklande jobb till dig. Du är viktig för vår framgång. Vi söker dig som har energi, nya tankar och brinnande intresse för modern medieutveckling. Vill du bli en del av vårt team?
SVT Distribution & Utveckling är en spetsenhet inom SVT som jobbar med distribution, video och IT i teknikens framkant. På SVT jobbar man med fokus mot en växande online konsumtion och har senaste åren haft stora framgångar med bl.a. SVT Play som helt ändrat sättet att se på TV.
Uppdraget
Vi söker en gruppchef till videoutvecklingsavdelningen. Du är underställd biträdande teknikdirektör och blir chef till medarbetare som ingår i utvecklingsteam för video. Ditt fokus kommer att vara att ansvara för utvecklingsteam som arbetar med att ta fram plattformen för videostreaming, video-APIer och videopublicering. Ditt team jobbar även med plattformar för tillgänglighetstjänster, produktionsflöden och integration. Plattformarna som gruppen utvecklar är grunden för SVT Play, Nyheter, Barn och alla våra TV sändningar, du kommer ha tät kontakt med ansvariga för respektive tjänster.
Det du har med dig
Du är en erfaren chef och ledare med god förmåga att organisera och leda. Du har en personlig mognad och din förmåga att samarbeta och kommunicera effektivt med andra är mycket god. Du är en konstruktiv och i grunden positiv problemlösare med en god förmåga att skapa bra förutsättningar för andras arbete. Du har en ekonomisk medvetenhet, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du planerar och organiserar ditt och andras arbete på ett effektivt och målinriktat sätt.
Som gruppchef har du personalansvar för ca 20-25 medarbetare. Du behöver ha idéer om hur team kan fungera som bäst och du behöver ha förmåga att kunna fånga upp och driva vidare bra idéer som kommer från teamen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med dina gruppchefskollegor och ingå i ledningsgruppen för avdelningen. Erfarenhet av mjukvaru- och plattformsutveckling, agila utvecklingsprocesser, strukturerad planering och uppföljning är en förutsättning.
SVT är under stor utveckling och förändring, så tjänsten kommer framöver även att kunna rymma andra uppdrag, som ansvar för team inom andra områden.
Tjänsten finns i Stockholm och är en tillsvidareanställning med tillträde omgående.
För mer information om tjänsten, kontakta biträdande teknikdirektör Daniel Ekelöf tel 08-7842546.
Fackliga frågor besvaras av Gun Karlsson, Unionen, tel 0706-892256, Hanna Nyberg, Journalistklubben, tel 0768-949913 eller Fanny Lindhé, Saco, tel 070-8282779.
Välkommen med din ansökan senast 2018-01-15.