Ett pekvänligare Play

Nya SVT Play på dator, mobil och surfplatta

Vi skruvar ständigt på SVT Play men nu har vi tagit ett lite större grepp för att förbättra tjänsten. Här berättar vi kort om vad vi har gjort och varför.

Poängen med uppdateringen av SVT Play är att göra tjänsten enklare och roligare för så många som möjligt. Mer användarvänlig helt enkelt!

Den förändring vi har lagt mest krut på är bättre fingertoppskänsla. Skälet är att majoriteten av våra besökare numera använder en pekskärm.

Istället för ett ständigt knapptryckande för att fälla ut moduler i höjdled kan man nu ”swajpa” igenom utbudet på tvären.

Du som inte kan eller vill navigera i sidled kan snabbt och enkelt visa allt i våra listor på en gång.

Fler nyheter

– Apropå listor har vi byggt nya och efterfrågade sådana med program som är populära och program som snart försvinner. Listan ”Populärast just nu” visar de 20 program som startats och delats flest gånger på kortast tid. ”Sista chansen” är de mest populära med bara tre dygn kvar.

– Förbättrade kategorisidor gör livet lättare för dig som till exempel vill upptäcka fler av våra dokumentärer. Eller ta reda på vilka dramaserier som går att se i mobilen och utomlands. Alla kategorier finns nu synliga i en lista på startsidan.

– Genom den nya möjligheten att kunna välja HTML5-video ökar chansen att du ska få en bra videoupplevelse i just den pryl du föredrar, till exempel nya Android-mobiler.

Om HTML5-video i SVT Play

– För de som gärna ser SVT Play på en stor skärm har vi byggt in stöd för Chromecast. Stödet omfattar hela utbudet av program, klipp och live-sändningar men fungerar än så länge enbart i Chrome på datorer.

Utökat Chromecast-stöd för surfplattor och mobiler planeras i kommande versioner av SVT Plays mobilappar.

Det kommer mera. Hjälp oss gärna!

Vi arbetar som sagt med ständiga förbättringar och efter den här uppdateringen av SVT Play väntar nya.
Vill du hjälpa till? Vi som utvecklar SVT Play är tio personer men vill bli flera! Därför rekryterar vi för fullt just nu.

Bygg nästa generations tv-tjänster med oss

Mycket nöje med nya SVT Play så länge och tack till alla er som har hjälpt oss med synpunkter under testperioden!

Tyck gärna till om nya SVT Play på svt.se/tittarservice. Där kan vi sortera och hjälpas åt att besvara frågor, synpunkter och tips på ett effektivare sätt än i kommentarsfältet till den här artikeln.

Vi är tacksamma för konstruktiv feedback. Och väldigt svaga för beröm:).