Beta-test av Chromecast i iOS-appen

Nu släpper vi en beta-version av SVT Play-appen för er som vill testa att titta på TV med en Chromecast och en iPhone eller iPad.

Är du nyfiken på Chromecast och vill hjälpa oss att förbättra appen, kan du ta chansen att vara med och påverka.

För att komma igång anmäler du dig här: http://goo.gl/forms/IUnuJczHlR

Vi använder oss av Apples app Testflight för att skicka ut beta-versioner. Detta gör att du måste ha iOS 8 på den enhet du vill använda för att beta-testa.

Under vintern har vi släppt stöd för Chromecast på Android och nu har turen kommit till iOS. I betan av iOS-appen har vi dessutom sett till att det går att slå på och av textning och lagt till kontroller för att styra uppspelningen även när du inte är inne i spelaren. Vi har också uppdaterat appen som sköter uppspelningen på TVn med en rad förbättringar som gör att upplevelsen flyter på smidigare.

Men det finns saker kvar att fixa och vi vill gärna ha er hjälp att testa. Vi vill veta hur det funkar för er, vilka problem ni stöter på och vad ni helst vill att vi ska förbättra?

Alla synpunkter är välkomna och lämnas i vårt beta-forum: https://kundo.se/org/svt-play-beta-app/

 

Vad är Chromecast?

Med Chromecast har du möjligheten att välja program på din mobil eller surfplatta som du sedan spelar upp på din TV. Det enda du behöver är en Chromecast som du köper i en välsorterad hemelektronik-butik. Denna kopplar du in i din TVs HDMI-kontakt och i installationen ser du till att din Chromecast är på samma trådlösa nätverk som din mobil eller surfplatta. Sedan är det bara att börja styra TVn med mobilen.