Ny app – lite tråkig?

Barnkanalens nya app bygger på avdelningen Barnplay på Barnkanalen.se. Sök, och möjlighet att skapa en lista med favoriter, har utvecklats med en blandning av app-specifik kod och Javascript. Utseendet i det app-specifika gränssnittet i appen är hämtat från operativsystemet, vilket kan kännas skönt men tråkigt.

Igår lanserade vi appen som gör det enklare att kolla på Barnkanalens program. Android- och iOS-versioner för telefon och läsplatta finns tillgängliga nu, Windows Phone-version för telefon också.

Bara i appen

Appen är en så kallad wrapper-app som ramar in avdelningen Barnplay på Barnkanalen.se och även ger möjlighet att skapa en lista med sina favoritprogram (min innehåller bland annat Babar och Badous äventyr, Piggley Winks äventyr och klassikern Alfons Åberg). I appens ”sidhuvud” finns även möjlighet att söka bland alla program.

Jag är imponerad av att utvecklarna lyckats få den app-specifika koden att kommunicera så bra med Barnplay. När man söker i appen visas resultaten nämligen på webbsidan. Sökresultatet visas alltså med samma kod oavsett om man söker från Android, iOS eller direkt på webbsidan i sin webbläsare. Program markeras också som favorit på webbsidan men listan med favoriter sparas och visas med app-specifik kod.

Barnkanalen-appen på Android-, Windows- och iOS-telefon

Standard-utseende

Sök och Favorit-listan i appen når man via två ikoner (förstoringsglas och stjärna). De ligger i ett Barnkanalen-blått ”sidhuvud” tillsammans med Barnkanalens logga.

Jag har tidigare skrivit om att jag gillar Facebooks användning av Apple:s rekommenderade menysystem. Menyn kan kännas lite tråkig då den är likadan som i andra appar. Men att menyn fungerar likadant i många olika appar är skönt.

Även Barnkanalen-appens ikoner, sidhuvud och lista med favoriter har utseende och beteende som är standard för respektive operativsystem. De är alltså inte ”Barnkanaliga” vilket kan kännas trist. Men våra barnprogram är roliga, spännande och underhållande och det är programmen som är viktiga i appen!