Gruppchef SVTi

Vill du vara med och utveckla en av SVT:s och Sveriges mest spännande verksamheter? Då finns det ett utmanande och roligt jobb för dig. 

Den digitala utvecklingen blir allt viktigare för SVT och vi söker dig som brinner för att utveckla människor, modern teknik och processer för kontinuerligt lärande. Du är viktig för SVT:s framgång. Vill du bli en del av vårt team?

SVTi är en spetsenhet inom SVT som jobbar med webb, interaktivitet och streaming i teknikens framkant och har senaste åren haft stora framgångar med bl a SVT Play som helt ändrat sättet att se på TV.

Vi söker ännu en gruppchef till SVT Play. Du är chef till medarbetare som ingår i utvecklingsteam för produktområdet Play/video, är en del av SVTi-ledningen och rapporterar till COO. Du gillar att coacha och utveckla medarbetare, får dem att växa och hjälper dem att förverkliga idéer. Du arbetar med teamsammansättning för att optimera leverans mot produkt, både på kort och lång sikt och coachar teamen till bra och moderna teknikval och i processer för kontinuerligt lärande.

SVTi tror på teamens autonomi kopplat till eget ansvar där du som chef fungerar både som ledare och facilitator. SVTi strävar efter och är stolta över att ligga i framkant teknisk och processmässigt inom webb- och apputveckling.

Du har erfarenhet av att leda utvecklingsteam, storskalig webb, mjukvaru- och plattformsutveckling samt särskilt intresse för agila utvecklingsprocesser. Du har en personlig mognad och din förmåga att samarbeta och kommunicera effektivt med andra är mycket god. Du är en positiv problemlösare med god förmåga att skapa bra förutsättningar för andras arbete. Du har en ekonomisk medvetenhet och planerar och organiserar ditt och andras arbete på ett effektivt och målinriktat sätt.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med avdelningschefen, gruppchefskollegor och produktchefer/produktägare på SVTi. Tjänsten finns i Stockholm och är en tillsvidareanställning med tillträde omgående. Välkommen med din ansökan senast 2018-11-18, ansök så fort som möjligt då urval sker löpande.

För mer information om tjänsten, kontakta avdelningschef Sara Fahlander tel 08-7846149. Fackliga frågor besvaras av Stina Karlsson, Unionen, tel 08-7843537, Gunnar R Johansson, Journalistklubben, tel 070-6268142 eller Anna Gomez, Saco, tel 08-7846528.