4 sommartips i Barnplay

Nu till sommaren vill vi passa på att tipsa om några av de nya funktioner som barnteamet utvecklat för Barnkanalens videotjänst under våren.

 

1. Hitta favoritprogrammen enklare

För dem som inte kan skriva eller använda söket är det ibland lite knepigt att hitta sina favoritprogram i Barnplay. Därför har vi tagit fram en historik-lista där dina senast sedda program visas, så att du snabbt kan hitta tillbaka till dem när du vill.

 

2. Upptäck program utifrån tema

Vissa gillar lite av varje, andra har ett tydligt specialintresse. Vi har samlat program och skapat några kategorier utifrån ett antal vanliga intressen. För den som är särskilt intresserad av djur, musik, humor eller maskiner finns det nu en lista med flikar och genvägar till de olika kategorierna. Det finns även en klassiker-kategori med älskade program som har hållit sig populära i generationer.

 

3. Program på andra språk än svenska

På Barnkanalen finns program på bland annat samiska, meänkieli, finska, romani chib och teckenspråk. Dessutom erbjuds flera av Barnkanalens svensk-dubbade program även på originalspråk (oftast engelska). Nu har det blivit enklare att hitta bland de program som är på andra språk än svenska genom en ny språkmeny.

 

4. Titta med lägre videokvalitet

Ibland vill man titta på Barnplay även när man är ute och inte har fast internet-anslutning. Många har dock begränsad mängd datatrafik till sina mobila uppkopplingar. Därför har vi introducerat en inställningsmöjlighet där du kan välja att titta med lägre videokvalitet för att spara datatrafik när ni tittar via mobil uppkoppling.