Okategoriserade 

Direkt från skogen

Vilket väder människor!   Idag skulle jag städa och tvätta….     Men det får allt vänta lite när solen skiner såhär. Finaste söndagshälsningar till er alla, direkt från de Norrländska skogarna.  

Bakat Bekvämimpa Bjudmat Desserter Okategoriserade Recept

Kladdiga brownies

Ikväll bakar vi i koladoftande, kladdiga Brownies studion. Vi får dessutom finbesök av Martin Emtenäs som drömreser och i kulisserna, deras nya lilla familjemedlem, Ville. Frisör-Åsa fixar snygga frillor på sin tjusiga modell och Kajsa Grytt kör järnet på scenen med sitt band.   Brownies är så roligt att baka, det är inte så många […]

Spöktårta
Okategoriserade

Spöktårta

Alltså, denna Maud Onnermark, vilken braksuccé hennes spöktårta gjorde i fjol! Minns ni den? Den vandrade runt jorden på Instagram, följer du oss där? Vi heter gokvall, varmt välkomna dit också! I år vill vi se din grymmaste spöktårta. Vi längtar så mycket efter att se just din skapelse till Halloween, att vi ordnar ett […]

Att resa
Okategoriserade

Att resa

Och att komma hem. Igår var en riktig resdag. Åkte från det här Till det här När vi skulle landa i Umeå hade det dragit in en snöstorm, så vi fick åka runt runt i luften tills de hade skottat banan på flygplatsen. Det blåste ordentligt och det var väldigt skönt att komma in i […]

Päronsallad med fetaost & granatäpple
Bekvämimpa Bjudmat Okategoriserade Plockmat Recept Sallad Snabblagat Tips Vegetariskt

Päronsallad med fetaost & granatäpple

En bra att ha-grej i köket är ett par lyxiga, enkla basrecept som går ursnabbt att svänga ihop. Ofta tenderar den här snabba maten att vara lite mindre nyttig, men det finns alternativ! Här är ett. Skär päron i klyftor, lägg på salladsbädd. Toppa med smulad fetaost, granatäpplekärnor och rostad mandel. Pressa över citron och […]

Resor

Under citronträdet

Idag har jag filosoferat under citronträdet här i trädgården. Jag älskar citronträd. Om jag kunde ha ett fruktträd hemma skulle det vara citron. Möjligen lime. Helst båda. Njuter av att plocka de saftiga, solmogna citronerna allt eftersom de går åt i köket. Idag gjorde jag en citrondressing till cous-coussalladen med resterna från gårdagens rostade grönsaker. […]

Bjudmat Resor Tips Vegetariskt

Kvällsmat

Igår var jag på marknaden och handlade massa goda, ekologiska saker. Jag hittade en Hokkaidopumpa, späd fänkål, palsternacka och massa annat gott. Så ikväll blev det en plåt rostade grön- & rotsaker med vitlök och timjan. Till det gjorde jag aubergine piccata och tomatsås. Men den här rätten hade lugnt klarat av att serveras för […]

Resor

Födelsedag i Portugal

Idag fyller jag år. För första gången i Portugal, det var inte alls tokigt! Det började redan just efter 7 imorse med presenter och mys innan yogan. Ja, egentligen började det inatt när det kom några sms, varmaste tack! Och nu är jag nyss hemkommen från en dag på västkusten. Det är så vackert och […]

Okategoriserade

Vad jag talar om när jag talar om mat

Fina råvaror är min bästa kompis i köket. Med fina råvaror behöver man inte krångla till det. Håller vi lite koll på vad som är i säsong där vi är just nu så blir det helt enkelt bättre på flera sätt. Smak, miljö, ekonomi. Här är det sluttampen på bärsäsongen och granatäpplena peakar. Det godaste […]