Äggfritt  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat för många  Okategoriserade  Soppa  Souptober  Tips  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt  Vegruari 

Potatis- & purjolökssoppa för en tia

Så enkelt. Så gott. Jag räknade ut att den kostar 2,50/portion om man köper ekologiska råvaror. Värt.

Potatis- & purjolökssoppa, 4 port

1 purjolök, strimlad

500 g potatis, skalad och skuren i små bitar

1 buljongtärning

timjan, salt, peppar, olja till stekning

  1. Fräs potatis och hälften av löken i olja.
  2. Häll på ca 1,2 liter vatten och buljong, strö i lite timjan.
  3. Koka tills potatisen är mjuk, det tar högst 10 minuter.
  4. Lägg i resterande purjolök i soppan. Smaka av. Servera gärna med varma mackor eller något annat matigt tillbehör.namnlöst-1955Ibland vill man ha en dessert efter soppa, testa gärna den här!

Mangodessert i glas, 4 port

1 mango

4 dl turkisk yoghurt

2-3 msk honung

1 dl rostade cashewnötter, hackade

1 passionsfrukt

Skala och skär mango i tärningar. Varva mango, yoghurt och honung i glas, toppa med nötter och passionsfrukt.