Äggfritt
Ekologiskt på budget
Glutenfritt
Hälsokrubb
Här är ditt kylskåp Susanne
Mat för många
Okategoriserade
Soppa
Souptober
Tips
Vardagsmat
Veganskt
Vegetariskt
Vegruari
Potatis- & purjolökssoppa för en tia
Så enkelt. Så gott. Jag räknade ut att den kostar 2,50/portion om man köper ekologiska råvaror. Värt.
Potatis- & purjolökssoppa, 4 port
1 purjolök, strimlad
500 g potatis, skalad och skuren i små bitar
1 buljongtärning
timjan, salt, peppar, olja till stekning
- Fräs potatis och hälften av löken i olja.
- Häll på ca 1,2 liter vatten och buljong, strö i lite timjan.
- Koka tills potatisen är mjuk, det tar högst 10 minuter.
- Lägg i resterande purjolök i soppan. Smaka av. Servera gärna med varma mackor eller något annat matigt tillbehör.
Ibland vill man ha en dessert efter soppa, testa gärna den här!
Mangodessert i glas, 4 port
1 mango
4 dl turkisk yoghurt
2-3 msk honung
1 dl rostade cashewnötter, hackade
1 passionsfrukt
Skala och skär mango i tärningar. Varva mango, yoghurt och honung i glas, toppa med nötter och passionsfrukt.