glad nationaldag!
Bara Kärlek  Susanne funderar 

glad nationaldag!

Idag är Samiska nationaldagen. Firar härhemma med att tända ljus nu på morgonen för våra älskade familjemedlemmar som inte längre är på jorden. Som tack att vi har fått gåvan av dom att förvalta vidare vår kultur och våra släktled. Att tillhöra ett urfolk som ända fram till på mormors tid födde barn mitt i vintern i en tältkåta. För mig blev det så att våran familj är både samisk och svensk, så jag har växt upp i båda kulturerna. Och det är olika, även om vissa saker är lika. På sistone har jag sett ett ökat intresse om den samiska kulturen, att lära sig mer. Det gör mig oerhört glad och varm i hjärtat. För det är onekligen en mörk historia vi har med oss när det gäller hur fruktansvärt samer har behandlats. Den kommer alltid finnas med. Men varje dag finns en möjlighet att ändra på det och göra bättre val för framtiden. Den tanken vi har idag skapar våran morgondag. Det är hoppfullt.