Bakat  Bara Kärlek 

Pollykaka i långpanna

Baka i helgen?

Här kommer en till av mina favoriter i långpanna. Den blir väldigt saftig och fin när den bakas på yoghurt. Skumgodisarna på toppen blir härligt gratinerade, lite krispiga utanpå och mjuka inuti.  Sedan är den väldigt enkel och snabb att baka. Det gillar jag.

namnlöst

Pollysockerkaka i långpanna, 16-20 bitar

4 ägg

3 ½ dl strösocker

1 ½ dl flytande smör & rapsolja+till formen

2 dl naturell yoghurt

5 ½ dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 påse Polly, valfri smak (finns ev även andra sega skumgodisar i choklad)

till formen: smör och ströbröd

Börja med att provsmaka några Polly. Det är viktigt att kontrollera kvalitén. Redigerat efter kommentarer, valfritt antal smakas av. Tips: köp 2 påsar om du känner att det kan behöva kompletteras. Man kan spara dom som blir över till en annan dag, (säkert). 

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en långpanna, ca 25×35 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner i smeten och blanda försiktigt. Häll smeten i formen, strö på 2 nävar Polly och grädda ca 30 min i ugnens nedre del. Prova att kakan är klar med en sticka. Låt svalna och skär i bitar. Ät och njut!

Servera med lättvispad grädde om du vill.

Kakan går bra att frysa.

Ps. Glöm inte borsta tänderna sedan.

Ps. 2. Det finns såklart andra skumgodisar i choklad.

Ps. 3. Vanligt smält smör funkar också bra.