Årets julkort kommer från oss alla till er alla klockan 20.00 i kväll i SVT 1.
Jag har gjort två recept på rester från julbordet i SVT:s julkort, först angrep jag fruktkorgen och sedan ostskalkarna.
Ska bli SÅ roligt att få vara med er på självaste julafton. En ära för mig. Recepten kommer här:

Pepparkaksdoftande fruktpaket//bakad fruktsallad, 6 port
1 kg blandad frukt tex äpple, plommon, nektarin, ananas, päron, vindruvor
1 tsk kanel, malen
1 tsk vaniljpulver
4 msk sirap
6 pepparkakor
1 dl rom eller vermouth, alt pressad citron/apelsin
valfritt: riven mandelmassa, torkad frukt, nötter/mandel, citrusskal, vit choklad, kokos
till servering: glass eller vispad grädde/cheesecakekräm (om vi hinner)
Sätt ugnen på 200 grader. Skär frukten i bitar, blanda ner kanel och vanilj.
Fördela frukten på 6 bakpapper eller lägg i en ugnsform med lock. Smula kakorna ovanpå, toppa med det du har hemma tex torkad frukt eller nötter, sirap och 1-2 msk rom eller pressad apelsin.
Vik ihop till paket, lägg i en ugnsform och baka tills frukten är mjuk, det tar ca 20 minuter. Servera med glass (vanilj-, salt karamell- eller valnötsglass passar bra till) eller vispad grädde.
Om du vill ha extra crunch så avsluta med att smula en pepparkaka på toppen.
Lyxig smältost, 4 port
200 g ost (tex getost, cheddar, blåmögel)
3 dl crème fraiche, valfri fetthalt
2 msk gräslök, hackad
1 tsk rivet citronskal
4 msk torkade tranbär (alt granatäpplekärnor, fikon, dadlar eller russin)
1 dl nötter/mandel tex valnötter
salt, peppar
till servering: rostat bröd, fröknäcke, skivad frukt, rostad potatis
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Smaksätt crème fraiche med gräslök, citronskal, salt och peppar. Varva ost, crème fraîche, tranbär och nötter i små cocottformar.
Hit kan du förbereda. Baka av tills osten är genomvarm. Det tar ca 15 minuter.
Servera med goda saker att dippa i osten tex äppelskivor och rostat bröd.
Ha en riktigt fin julafton kompisar.
Stor julkram från mig & mina kollegor På Go’kväll