våfflor, våfflor, våfflor
Susanne på resa 

våfflor, våfflor, våfflor

Alltså det här med våfflor, vilken bra uppfinning. De går att variera hur mycket som helst. Och det görs också just nu, runt om i världen. Bubbelvåfflor/strutar, våffelklubbor, belgiska (se ovan från Maltby street market, still going strong), ”vanliga” och äggvåfflor, för att nämna några av de jag nyligen har sprungit på.

Minns ni våffelklubborna som jag pratade om i våras?

Hittade dem på en marknad utanför London, i St. Albans

Finurligt sätt att trä dem på pinnar.

Och nu, våfflor som fyllda ägg.

Med toppings.

Taiwanesiska våfflor.

Naturligtvis ville jag ju testa dem. Bara förpackningen, en äggkartong, kändes spännande. Om än onödigt mycket förpackning, men men…

Jag testade dem fyllda med choklad och vaniljkräm, toppade med salt karamellsås och jordnötskrokant. Ja, det var inte lite socker i dem. Smeten var dock ganska neutral. Det godaste var överlägset den salta karamellen. Jag tog med hem till min kompis, det funkade inte, dessa äter man färska. När man biter i dem så är det först som ”vanlig” våffla, sedan kommer smält choklad eller vaniljkräm. Eller vad man nu har valt för fyllning. För det handlar om fyllning och topping här.

Men jag är lite nyfiken. Vad säger ni, är det något av det här som ni skulle vilja testa?

Kram!

Ps. Här hittar du några av mina senaste våffelrecept.