maltby street market
Bara Kärlek  Inspiration  Susanne på resa 

maltby street market

Det börjar bli rätt många år sedan den här marknaden etablerade sig som skönt helghäng med überhippa barer och street food.
Då var det mer London-hipster, nu är det mer turister. Maten är fortfarande lika god, men fler människor som går runt med mobiler och filmar. Roligt att fler upptäcker tjusningen med just matmarknader!
Det märks dock lite på vissa att de har blivit trötta på turister och ja, vad ska man säga om det? Jag märker skillnaden, men det är bara för att jag kan jämföra med hur det var när den var mer okänd. Annars kanske man int märker nåt alls.
Denna marknaden är lätt att ta sig till och jag hade precis en lucka så jag hann dit innan de stängde. Min favvo är annars Broadway market, men den är på lördagar och då hade vi kalas, så det gick int.
Kanske är det just det som är tjusningen med en stad som London, det finns alltid något som pågår, musikaler, marknader, spelningar, museum…
Spelar nästan ingen roll när man är här, det är alltid något som händer.
Men, nu skulle jag ju prata om Maltby och upplevelsen där.
Började med att testa banh mi, det är vietnamesiska fyllda bröd. Man äter dom som burgare, men där slutar likheten. Jag testade en med citrongräsmarinerad kyckling. Just att kunna testa små smakportioner tycker jag är mysigt, samt att man inte behöver begränsa sin smakupplevelse.
Mycket smak och roligt! De hade även Phoo, Vietnamesisk soppa, som jag ÄLSKAR, men jag fick begränsa mig lite.
För jag ville testa gyoza också. Nu när jag skriver det här så slår det mig att det jag gillar extra mycket med det här är att gå runt och babbla och skoja med kockarna. Eller ja, all personal, men jag antar att jag pratar mest med kockarna, det bara blir så. Jag har frågor, de gillar att berätta. Och om jag ska välja en egenskap som jag värdesätter extra mycket så är det den brittiska humorn.
Antar att ”slänga käft” vore ett passligt sätt att beskriva detta. Banter på engelska. Jag älskar banter. Det är en förde om man jobbar som kock 😀
speciellt i internationella kök, där flyger språket högt och lågt.
Jo, just det, allt är vegan eller lokalproducerat och ekologiskt. Ingen nyhet kanske, men det är ännu starkare nu.
Glutenfritt är också stort, men veganskt har tagit över som trend.
Här kommer några bilder från marknaden, mer kommer så fort jag får bättre tillgång till bredband. Den här resan har det vart svårt med det, eftersom jag bor hos en kompis som inte har det hemma.
Ganska intressant att kolla hur beroende jag har blivit av bredbandet för mitt jobb och liv.
Hoppas ni har det bra kompisar, snart är jag tillbaka i rutan med massa ny inspo och kärlek.
Puss & Kram!