lusselatte
Bara Kärlek  Bekvämimpa  Fika  Julgodis  Recept  Susanne på resa  Vegetariskt 

lusselatte

Vad får man om man lägger ihop en dubbel espresso med skummad saffransmjölk och vit choklad?

Foto idag: Sussie Mellstedt

En lusselatte!

Flytande, varm lussebulle.

Värmande för själ och hjärta. 

Solsken. I ett glas. Och första advent. Redan! Alla som gillar kardemumma, gurkmeja, muskot, chili och nejlika kryddar på med det, just nu kör jag plain. Ev kardemumma 😀

Älskar verkligen kardemumma! Nymortlad, eller de gröna kapslarna. Har ni testat dom? Och vanilj. Vaniljsmaken i den här kaffedrinken kommer från krämig vit choklad.

På bilden är latten toppad med rosenblad och ett kryddigt råsocker. Bilderna är från min smakresa i London, jag kommer berätta mer om det här eftersom. Jag fick hjälp att fota av Sussie Mellstedt, en svensk fotograf, baserad i London. Vi hade en intensiv och jätterolig arbetsdag på mina favvoställen i Camden. Och för första gången så är jag själv med i bilderna, haha, lite ovant, det brukar vara jag som fotar andra!

Hoppas att ni gillar!

Susannes Lusselatte, för 2

2 dl starkt kaffe

3 dl havremjölk för kaffe

1 nypa saffran

2 msk vit choklad, hackad

valfritt: kryddor som kardemumma, gurkmeja, svartpeppar, kanel, chili, nejlika, muskot

och toppings som rosenblad, vispad grädde, russin eller tranbär

Såhär gör jag:

Värm mjölk och kryddor, skumma och häll i ett glas. Fyll på med kaffe. Toppa med vit choklad.

Många har kanske testat gurkmeja-kaffet, eller golden milk. Det är int helt olikt, och jag älskar både kaffe och gurkmeja, men helst int tillsammans, så jag gör såhär istället.

Vet Ni på onsdag är jag tillbaka i rutan. Woop woop! Hoppas du är med mig då.

Ha en underbar första advent allihopa.

Adventskram!