mango i la manga
Susanne på resa 

mango i la manga

hej kompisar!

hur har ni det?

här har det vart födelsedag och allt möjligt, men nu kommer äntligen en uppdatering. Och den är från den lokala matmarknaden i Cabo de Palo. Mangon är i säsong. Smörig, saftig och mjäll, damen som säljer den bjuder på provsmak och jag smälter som mangon i min mun. Ohoj. När ska du äta den? frågar hon. Det är de magiska orden, nyckeln, för när någon frågar det så vet du att de VET, de kan sin produkt och tänker välja ut exakt rätt frukt till dig. Och du vet att de kommer göra ett bra jobb, för de vill att du ska komma tillbaka och dessa personer bara VET att du kommer komma tillbaka.

Granatäpplena är också i sin bästa säsong nu runt medelhavet. Jag skulle lätt kunna spendera dagarna med att bara handla mat på marknaden och laga mat, haha, men jobbet kallar… Mangon serverades på en hotellbalkong sent en kväll, tur en reser runt med en arsenal av knivar så man är redo 😀

Det var mörkt så det funkade int att fota, men det är det godaste jag har ätit på hela resan. Solmogen mango under stjärnhimlen, med bakgrundsmusik från hotelldiscot, glada, dansande människor, vindens sus genom palmerna och medelhavets vågor.

Det enkla är än en gång det goda.

Långt ifrån lyxrestauranger, på en hotellbalkong med plaststolar kändes det precis som jag för första gången fick smaka på den spanska solen. Det går inte att spara eller helt förklara en smak, men jag tänkte på er och att jag ändå skulle försöka. Ni är med mig varje dag, i mina tankar och mitt hjärta.

Kram!