kantarell & premiär
Bara Kärlek  Recept  Tips  TV  Vegetariskt 

kantarell & premiär

Nu ploppar dom upp hejvilt!

Har ni hunnit se några?

Om jag hinner i helgen ska jag fara ut i skogen, men det är några andra saker också som händer så vi får se hur det går. Nästa vecka är det premiär för säsongen, för min del i Go’kväll. Vi har en ny redaktör som heter Johan, så det blir våran första sändning tillsammans. I veckan har vi planerat innehållet och jag tycker det känns jättebra. Råvaror i säsong, nya tips, en långpanna, SPD, inget tjorv. Eller ja, kanske lite, hahaha…. Nå, ni är SÅ varmt välkomna att spendera början på onsdagskvällen med oss! Inger programleder och Sofia Åhman ska visa träningstips. Och en spännande gäst såklart.

Här kommer ett favvorecept som jag plockar fram när jag vill laga nå riktigt gott den här årstiden!

IMG_5970-0.JPG

Krämig svamprisotto, 4 portioner

200 g färsk svamp, i bitar

3 dl ekologiskt Carnarolis ris

2 dl vitt vin

cirka 1 l höns- eller grönsaksbuljong

1 gul lök, finhackad

2 dl lagrad ost, riven

salt, peppar, smör till stekning

Stek svampen i smör tills vätskan kokat in. Lyft upp ur pannan. Fräs löken i smör i samma panna, tillsätt riset och fräs utan att det får färg. Häll i vin, låt det koka in. Tillsätt 1/3 av buljongen och låt koka in ca 5 minuter. Tillsätt resterande buljong eftersom och fortsätt sjuda risotton under lugn och fin omrörning. Koktiden för riset brukar vara runt 18 minuter, läs på din förpackning och smaka av, riset ska ha ett litet motstånd kvar i kärnan. Avsluta med kryddor och rör i ost. Jag serverade med några kvistar snabbfrästa småtomater och extra ost på toppen.

Ps. Exakta mängden vätska i risotton känner du av själv, så den blir lagom tjock för din egen smak.