Meny i Moskosel
Inspiration  Meny  Meny Norrlandsresan  Radio 

Meny i Moskosel

Nu när jag skriver titeln på detta inlägg så inser jag att det vi har skapat är det jag har saknat i media. En bild av hela Sverige. När var tex Arvidsjaur med i ett matprogram? Eller Moskosel? Okej, orten är kanske inte relevant i ett radioprogram, men för mig är det det. Och jag tänker att det är viktigt att belysa Sveriges variationer i matkultur, människor och mångfald.

Därför är jag extra glad att välkomna Er till ett besök i Arvidsjaur! OCH Moskosel!

Här kan du lyssna på programmet hur många gånger du vill 😀

Gör gärna det!

På perrongen i Arvidsjaur träffade vi Johan Piribauer.

Han borde få ett helt eget inlägg. Johan är musiker och anordnar inlandsbanefestivalen. Den vill jag så gärna besöka. Låter som en dröm. Johan är grym.

Arvidsjaur är Gerhards uppväxtort, och eftersom alla känner alla här och båda är musiker så har såklart hans och Johans vägar korsats förr.

Visst syns det på hur de interagerar? Så glada!

Så var vi ju på rallarmuseum också! I Moskosel träffade vi bland annat den här mannen!

Rallarlivet var ingen räkmacka direkt. Ojoj. Det kommer i ett separat inlägg.

Jag gjorde en rallarmacka, här hittar du receptet!

Sist men inte minst så fick jag och Eskil, våran tekniker, följa med på en sightseeing i Arvidsjaur. Vi for till Trolltjärn tror jag det hette. Edit: Nej, den heter Grodkällan (se kommentar nedan). Puih! TACK för att ni hjälper mig kompisar, när minnet sviker. Efter en rask promenad på massa spångar (vi hade inte mycket tid på denna resan), genom en renhjord, kom vi fram till en tjärn med glasklart, jätteturkost kallkällvatten. SÅ vackert!

Vi tog ett kort på vårat team så Ni sku få se vilka filurer som gör det här programmet. Karin, våran producent saknas iofs på bilden, hon behövde göra andra saker just då.

Hoppas att Ni trivs med oss häruppe i Norrbotten och känn djupt i ditt hjärta hur mycket det betyder för oss alla bakom programmet att just DU är med oss på resan.

TACK.

Vi uppskattar Er SÅ mycket!

Stor Kram & vinkning från mig 

Ps. Nästa Jokkmokk!