knäckig blåbärspaj
Baka snabbt & Enkelt  Bara Kärlek  Recept  Skördetid 

knäckig blåbärspaj

Har ni hunnit ut i skogen och kollat blåbär?

Här i norr är det en hel del! Och jag väntade sommargäster.

Så jag bakade en paj 🙂

Och den blev uppskattad. Använde samma princip som knäckig rabarberpaj, bara för att testa det.

Extra mycket kardemumma och hej bara!

Garnerade med lavender från balkongkrukan.

Här kommer receptet, hoppas Ni gillar det!

Knäckig blåbärspaj, 1 form

Blåbär så det täcker botten på formen, ca 800 g

125 g smör

2 msk grädde eller mjölk

3 msk sirap

2 dl havregryn

1,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 dl råsocker (eller strösocker) kan minskas efter egen smak

till blåbär: 2 tsk kardemumma, 1 tsk vaniljpulver, 2 msk potatismjöl (mandel & nötter är också gott här)

till servering: glass, vaniljsås eller lättvispad grädde

Såhär gjorde vi

Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft. Smält smör, tillsätt grädde och sirap. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen. Blanda blåbär med potatismjöl, kardemumma och vanilj. Klicka smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen till vackert gyllene färg.

Njut!

Önskar Er alla en superfin helg!