Jokkmokk nästa
Meny  Meny Inlandsbanan  Radio 

Jokkmokk nästa

Jokkmokk. 10 mil från Gällivare, där jag växte upp. Samisk samlingsplats, svinkalla vintermarknader, mamma gick skola här. Lars och Astrid Pirak. Så många känslor för mig när vi drar oss norrut längst inlandsbanan. Hur ska det gå att få in i ett relativt kort radioprogram? Jag vet inte det, vi fick helt enkelt gå in och välja vars vi börjar.

Med det sagt, det finns så mycket mer att säga om alla orter, alla kulturer vi besöker.

Men allt som ska börja, måste börja någonstans.

Idag kl 10.04 i P1 börjar vi i säsong, med att leta vilda växter på gräsmattan hos Eva Gunnare i Jokkmokk. En inflyttad matmänniska som kan hjälpa oss se utifrån sitt perspektiv. Det tycker jag är spännande.

Hoppas Du är med oss nu i radion, he på!

Kram!

Här kan du lyssna på programmet om och om igen!

Gör gärna det 😀