Helgtips Saltbakade betor
Bjudmat  Ekologiskt på budget  Veganskt  Vegetariskt 

Helgtips Saltbakade betor

Äntligen är de svenska betorna i säsong!

Sommarens rätt hos mig har vart bakade betor med massa örter, timjan och rosmarin från balkongodlingen och ett grövre salt eller flingsalt. Ibland med citron eller apelsin. Ni vet, rostade citrusfrukter är bara SÅ gott!

Jag lägger allt i långpannan och rostar det tills betorna är al dente, mjuka men med tuggmotstånd. På 225 grader vanlig ugn tar det ca 25 minuter. Antingen serverar jag dem som de är med tahini, rostad mandel, en bönsallad och tjock yoghurt med rivet citronskal. Eller med fetaost, nötter, lite honung och balsamico.

Betorna borstar jag med en liten rotborste, heter det det? En rotfruktsborste 🙂 bästa kompisen i köket. Väljer ekologiska och borstar dem noga i vatten, skalar dem inte. Men det kan man göra om man vill.

Hur har ni det kompisar? Har ni hunnit ut på någon skördemarknad?

Ha en superfin helg. Kram!