Östersund nästa!
Meny Inlandsbanan  Radio  Sommarmat  Tips  Torsdagstips 

Östersund nästa!

På torsdag morgon stiger vi av rälsbussen i Östersund! Eller motorvagnen då, som jag har lärt mig att det heter. Men ni fattar. Tåget.

Jag är nyfiken på modern Jämtländsk mat. Jämtland var mycket tidigt framme med fantastiska lokalproducerade livsmedel, bra restauranger och driftiga människor. Så de har alltid vart en förebild när jag pratat om lokalproducerade råvaror (jag brukade jobba med det förut, det var innan det trendade och- till min stora glädje-blev mer eller mindre mainstream).

Hur har matkulturen utvecklats, vad händer och sker och kan man styra upp en anständig picknickkorg utan ett kök? Mera om det på torsdag.

Hoppas, hoppas att Du hänger med oss då!

Förresten, visst är dom här vagnarna fina? Hittade dom i lokstallarna!