Nationaldagstårta
Baka i långpanna  Baka snabbt & Enkelt  Bara Kärlek 

Nationaldagstårta

Kompisar, TACK för förra inläggets respons.

Vi hade ett besöksrekord av rang förra veckan här på bloggen. Woop woop!

Och imorgon är det nationaldag. Hur firar du?

Jordgubbar hör ju som till, eller vad säger ni? Sparar ni till midsommar?

Kanske kan den här tårtan med karamellkola & kladdkaka falla i smaken?

Jag älskar att den bakas i långpanna, minimalt med disk, minimal arbetsinsats, maximal njutning. Och kola. Och choklad.

Här kommer receptet!

Hallonbanoffeetårta, 1 långpanna ca 30×40 cm, ca 20 bitar

200 g smör, smält och avsvalnat

4 ägg

5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 nypa salt

2 msk starkt kaffe

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ner socker och ägg i smöret. Blanda ner resterande ingredienser, rör smeten slät. Häll upp i bakpappersklädd långpanna, jämna ut smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, kakan ska vara kladdig så håll koll mot slutet. Ibland tar det bara 12 minuter. Låt kakan svalna.

Cheesecakekräm

7 dl vispgrädde

300 g naturell färskost

2 dubbeldaim, hackade

Topping

2 burkar kolakräm (karamelliserad mjölk)

3 bananer, skivade

1 l färska bär (eller så mycket man vill)

Vispa grädde och färskost fluffigt, rör ner daim. Stryk ut kola på tårtbotten, lägg på banan, klicka på färskostkräm och jämna till. Toppa med bär och om du har, något grönt tex mynta, ätbara blommor eller citronmeliss.

Njut!

Glad Nationaldag finaste Sverige & Kompisar!