knäckig rabarberpaj
Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bara Kärlek 

knäckig rabarberpaj

Lyxen nu när rabarber börjar titta upp i trädgårdarna. Idag ville min kompis lära sig baka rabarberpaj, så vi körde en knäckig variant. Åh den blev sådär härligt krispigt knäckig på toppen, tänk er mjäll vår-rabarber under med en karamellsmörig kolasås. Vi hade jordgubbsglass till, det var nytt för mig men funkade bara fint. Rabarber och jordgubbar är SÅ gott tillsammans!

Men först fick jag nöjet att skörda själva huvudrollsinnehavaren!

Vi blandade snabbt ihop en knäcksmet.

Och kryddade med kanel och vanilj…

Självklart kan man ha, gissa vad?!

Japp. Ingefära 😀

Så enkelt, på 30 minuter var allt klart och vi hann vara ute i solen också.

Här kommer receptet!

Knäckig rabarberpaj, 1 form

Rabarber så det täcker botten på formen, ca 500 g i bitar

125 g smör

2 msk grädde eller mjölk

3 msk sirap

2 dl havregryn

1,75 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1,5 dl råsocker (eller strösocker) kan minskas efter egen smak

till rabarber: 2 tsk kanel 1 tsk vaniljpulver (mandel & nötter är också gott här)

till servering: glass, vaniljsås eller lättvispad grädde

Såhär gjorde vi

Sätt ugnen på 175 grader. 150 grader om varmluft. Smält smör, tillsätt grädde och sirap. Blanda de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen. Krydda rabarber med kanel och vanilj. Klicka smeten ovanpå och grädda mitt i ugnen till vackert gyllene färg.

Njut!

Men jag är ju lite nyfiken! Har ni hunnit hitta några rabarber i år kompisar?

Kram!