neal’s yard
Resor  Tips 

neal’s yard

Ett av mina favvoställen i London är Neal’s yard. Och det är int enbart för den helt fantastiska vinbaren med enbart ekologiska viner, den avslappnade veganska restaurangen, delin/bakfickan som en av Storbritanniens bästa kockar har där och ostbutiken som får det att svindla i huvudet.

 

Inte heller stället jag shoppar ekologiska massageoljor mm på.

Nej, det är stämningen. Den liksom ändras när man går in från Covent Garden, Seven Dials osv. En alternativ gränd. Eller, det brukade vara det iallafall, antar att det är en svunnen tid, men det hänger ändå kvar.

Viben.

Jag har vart på vinbaren tidigare med en kompis, blev väldigt imponerad av deras utbud, men nu tänkte jag testa en annan grej. Det blev en shot med probiotika, gurkmeja och ingefära.

Faktiskt en av de värsta smakerna jag haft i min mun hahaha…. förlåt, detta visar bara att smaken är olika, jag hoppas och tror att det var väldigt nyttigt.

Just nu trendar lyxmunkar alltså friterade munkar på bageriet från mästerkocken, alla möjliga smaker. Men jag ville testa en Eccles tart/cake. Jag borde såklart ha testat en munk. Men jag hade vart på lunch innan med min vän som recenserar restauranger och testat en hel meny inkl dessert, ska berätta mer om detta.

Jag kom hem sent, så då smakade den här kakan tillsammans med cheddarost. Det är en deg som smördeg, med en tung fruktfyllning som smakade lite melass. Låter inte så gott, men det var det. Tungt, man orkar bara en liten bit. Hemma när jag är i London är hos min vän Tom, mitt mellan Camden, Primrose Hill och Belsize park. Vi lärde känna varann av en slump, men  det sammanträffandet får mig att tro att det inte finns någon slump. Han skriver om mat, ofta har det vart om att odla mat i stan, fotograferar och jobbar på en lågstadieskola med att lära barnen om mat och råvaror. Vi jobbar alltså nästan exakt med samma saker, fast han har mer jobbat med radio och tidningar. Han är väldigt, väldigt bra på att skriva. Det är hans bakgrund som författare och journalist. Det är en gudagåva för inte bara är han en toppenvän och rolig att vara med, men han vet alla nya ställen och specifikt vad man gillar eftersom att vi har samma smak. Okej, jag drar mer åt vegan- & yogahållet, men ni fattar. Det stora i bra vänskap, eller ja, i alla relationer, är på nå sätt att man kan veta varandras smak, tycka olika, men ändå respektera och supporta varann. Jag blir så glad av såna människor. Kanske för att jag är en nörd. En matnörd. Inte skitnödigt, men definitivt ett starkt intresse. Sedan älskar jag nördar själv också. Folk med intressen. Och det behövs att folk har en viss förståelse när man kommer hem svinsent och passionerat börjar rota fram en halvklämd kaka att provsmaka. Där kommer storheten i denna människa. Det här är ingen ny kaka för honom. Men istället för att gå i bädden dit han var på väg, så plockar han fram ostlådan från kylen och undrar vilken ost jag föredrar. Jag hoppas att vi alltid får känna varann. Det behövs liksom att ens nära har den förståelsen att en sån stund är viktig, i det här fallet för mig. Och istället för att bli irriterad eller nåt för att man kommer lite sent, kanske tom uppskattar ens egenheter. Jag vet att jag gör det iaf. Länge leve nörden & vännen i oss alla!