Bullfest & valborg
Bakat  Bara Kärlek 

Bullfest & valborg

Kanelbullar är nog det bästa sättet jag vet att doftsätta hemmet. Städa, torka golvet med såpa och sätta en bulldeg är ett sätt för mig att landa i mitt hemma.

Plus att det är gott 😀

och praktiskt för alla vårutflykter.

Jag har börjat göra dom med fördeg som jag sätter in i kylen ett par timmar innan. Minskar jästmängden och jag tycker det blir godare bullar.

Mina topp 7 tips för bättre bullar

1. Investera i bra råvaror. Gärna ekologiska. Det går alltid att förstöra bra råvaror, men det går inte att få ett bra slutresultat om man saknar förutsättningar, dvs bra råvaror. För att använda det gamla, men sanna talesättet ”skit in, skit ut”.

2. Ha int i för mycket mjöl. De blir torra då.

3. Nystött kardemumma. Snåla inte! En mortel är din bästa kompis i köket.

4. Tillsätt smör som rumstempererat under bearbetningen. Då tar degen mindre mjöl och du får saftigare bullar.

5. Äkta smör. Behöver inte fler kommentarer. Snåla inte!

6. Fräsch kanel, malen kanel tappar ganska snabbt sin underbara arom. Köp mindre påsar och använd upp. Eller riv din kanelstång själv.

7. Testa nya fyllningar för din personliga smak. Mandelmassa är alltid rätt (utom vid allergier, då det är vansinnigt fel), nötsmör, mandel, nötter, vit choklad, blåbär, hallon, marmelad, fast sylt, you name it!

Här finns mitt recept på snurrade bullar, och här är Jespers från Go’morron, om du föredrar det. Hans tips om att blanda fyllningen dagen innan är kanon!

Men jag är lite nyfiken och älskar era tips, så: Bakar du bullar? Hur bakar du just dina bullar? Berätta gärna för mig nedan.

Önskar att jag kunde bjuda in er alla nu på Valborgsfika.

Glad Valborg!