Bara Kärlek  Vegetariskt 

Solfjärdersaubergine

Idag lagade jag en jättegod, urenkel vegetarisk rätt som jag vill tipsa om.
SÅ enkelt!
Jag skar upp aubergine och fyllde med tomat, mozzarella och citron.
Inspirationen fick jag från en bild jag sett på nätet i somras. Jag har faktiskt testat en gång tidigare, men då blev det int 100, så jag gjorde helt enkelt en ny variant. Bara för Er! Och mig dårå.

Auberginefjäder, 2 port

2 aubergine
2 tomater
2 mozarella 
1 citron
timjan, svartpeppar, olivolja
Skär aubergin som en solfjäder, låt den sitta ihop i skaftet. Salta och låt vätska dras ut ca 1 timme.
Torka med papper. Under tiden skiva tomat, mozzarella och citron. Sätt ugnen på 200 grader vanlig eller 175 varmluft. Lägg på en bakpappersklädd plåt, fyll med ost, tomat och citron.
Peppra och ringla på olivolja. Baka mitt i ugnen 30 minuter, eller tills auberginen är genombakad.
Servera med varmt vitlöksbröd och en god sallad.
Man ska inte behöva salta auberginer med de nya sorterna, men jag testade att inte göra det och det blev lite vattnigt, men det går!