ugnsbakad lax med chili & lime
Bara Kärlek  Fisk 

ugnsbakad lax med chili & lime

Pulled salmon. Det är bara så gott. Och enkelt. Och mycket snabbare tillagning. Den här rätten är lika god kall som varm.

Man behöver en bit benfri laxsida utan ben ca 180 gram/portion. Lime, ingefära, chili, salt och färdig teriyakisås.

midsommar2014 (3 av 30)

Skär snitt i laxen, fyll med riven ingefära, lime- & chiliskivor.

midsommar2014 (4 av 30)

Innan man gräddar toppar man med teriyakisås och sesamfrön (om man vill).Jag kör den i ugn 225 grader tills den är just färdig, tar en kvart ungefär. Man kan även köra den på grillen under lock. Se till att det inte är för varmt bara.

midsommar2014 (13 av 30)

Sedan är det bara att dela i mindre bitar, jag brukar dra med en gaffel.

midsommar2014 (18 av 30)

Passar jättefint att servera tillsammans med den här salladen!

midsommar2014 (30 av 30)

Och en viktig grej, eftersom haven är hårt belastade, välj miljömärkt fisk, fråga i butiken om det är svårt att hitta. Om det inte finns lax så går det bra med annan, miljömärkt fisk.