Sphinx
Bara Kärlek  Yoga 

Sphinx

Hallå, idag blir det lite yoga igen!

Tänkte tipsa om en favvo, Sphinxen heter den. Vi gör den i yinyogan. En mjuk bakåtbörning av ryggraden. Om du har problem med ryggen eller bäcken så var försiktig, gör den inte heller om du är gravid (eller vet hur du proppar upp magen med bolster). Och som alltid, om du känner stark smärta ska du inte göra den. I början kan det vara helt nog att bara ligga platt på mage på golvet. Det är helt ok.

Men låt oss testa. Det hela är enkelt, armbågarna just framför/under axlarna, ni ser på bilden. Man kan ta tag om motsatt armbåge för att komma in i rätt läge. Händerna kan vara ihop som på bilden, eller handflatorna neråt som en sphinx. Benen kan vara ihop eller inte, testa vad som känns rätt för dig. Stanna 1-5 minuter.

Efteråt vilar du huvudet en stund på händerna och kommer försiktigt upp. Lugnt och fint, inga hastiga rörelser. Efteråt är det skönt att komma in i barnets position, kolla på nätet för bild, det är den när vi vilar på knäna.