säg hej till Remlan
Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bara Kärlek  Bjudmat 

säg hej till Remlan

Jag kunde int hålla mig 😀

Det blev en hybrid i år. En röd, med kärlekstema fylld med hjortron, mandelmassa och punch.

BARA kärlek alltså. Precis som jag vill ha det.

Hoppas Ni tycker om den.

 

Remla//Red velvet semla, 8 st

1,75 dl neutral matolja

1,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 msk röd hushållsfärg

1 ägg

1 msk kakao 

3 dl vetemjöl

2 dl yoghurt, 3% alt filmjölk

1 tsk ättika 12% 

1 tsk bikarbonat

fyllning

3 dl vispgrädde

200 g mandelmassa

2 msk punch

1 dl hjortronsylt

Till garnering: florsocker

Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme. Vispa olja, socker, färg och ägg krämigt. Blanda och sikta ner kakao och mjöl växelvis med yoghurt. Blanda ättika och bikarbonat, rör ner i smeten. Häll i formar och grädda tills de är genomgräddade men inte torra. Det tar ca 25 minuter, men känn med en sticka efter 20 minuter så att de blir perfekt gräddade. Tiden varierar mellan olika ugnar, formar mm. Låt svalna. 

Vispa grädden spritsbar, blanda hälften med mandelmassa, punch och sylt. Fyll andra hälften i en spritspåse. Om du vill kan du smaksätta den med en gnutta vaniljsocker. 

Montera:

Skär ett lock på muffinsen, gröp ur/tryck till så det blir en liten grotta. Fyll med sylt- & punchgrädde, spritsa grädde runt om. Lägg på locket och pudra på florsocker.

Vill du förbereda? Muffins går bra att frysa utan fyllning.