buddha bowls
Bara Kärlek 

buddha bowls

En favvotrend senaste åren är de här skålarna. Att blanda goda grejor som man mår bra av. Det här är ett sätt att äta som tilltalar mig. Här har jag använt ris som bas, du kan ta quinoa eller något annat du gillar såklart, eller blanda. Sedan är det wokade eller råa grönsaker, någon form av gryta och topping.

 

Buddha/Yoga bowls

4 port kokt ris, valfri sort

4 port chana masala eller annan gryta (se förslag nedan)

1 bit halloumi ca 150 gram

Dina favoritgrönsaker tex rostad blomkål, broccoli, morötter, sötpotatis, groddar, hyvlad fänkål, rödkål, wokad grönkål, spenat

Valfritt: strössel av nötter, fröer, valfri dressing (förslag chilidressing: skaka 1 msk pressad citron med 3 msk olivolja, lite hackad chili, riven ingefära och salt i en glasburk)

Så lagar du

Fördela riset i skålar. Lägg på kikärtsgryta. Lägg på dina favoritgrönsaker. Stek halloumi hastigt i het panna, lägg den ovanpå. Toppa med strössel och dressing.

yogabowl2-jpg

Chana Masala, för 4 hungriga

400 g kokta kikärtor (2 tetror)

1 gul lök

1 potatis, delad i 4 bitar

2 vitlöksklyftor

1 spansk peppar, grön

1 bit färsk ingefära, ca 5 cm

1 tsk hel spiskummin

1 tsk garam masala

1 liten bit färsk gurkmeja, riven eller 1 tsk malen

1 burk plommontomater, 400 g eller 2 finhackade färska tomater

1 msk citron, pressad

1 kruka färsk koriander

salt

olja till stekning

Så lagar du

Rosta kumminfrön i torr stekpanna tills de börjar poppa. Lägg över på en tallrik. Stek löken mjuk i olja använd samma panna. Tillsätt potatisen och stek tills löken är gyllene. Hacka grovt och stöt sedan vitlök, spansk peppar och ingefära till en kryddpasta i mortel. Låt den steka med löken. Tillsätt kryddorna, stek någon minut under omrörning, häll i tomater och 2 dl vatten. Låt koka 15 minuter, mosa tomaterna med en slev. Tillsätt kikärtor och en näve hackad färsk koriander. Koka ett par minuter. Smaka av med salt och citron. Toppa med resterande koriander.