Bara Kärlek  Bekvämimpa  Fika  Veganskt  Vegruari 

Blåbärslycka

Blåbär är int bara gott, det är bra för våra kroppar också.

Okej, kanske tufft för ryggen att plocka dom, men men… Ett paket i frysdisken går ju ganska fort 🙂

Det är så lätt att glömma alla fördelar som bär har. Vi tänker frukt & grönt, men bär alltså, där finns mycket bra!

Här är en yoghurtglass som jag gör genom att mixa tjock yoghurt eller/och fryst banan med blåbär och vaniljpulver. Ni vet, fryst banan blir som glass när man kör den i mixer med kniven. Jag tycker att det är egentligen godare än köpesglass, eftersom den blir mer lagom söt för min del. Ni vet, sötma och smaker är saker man tränar sina smaklökar med, vilken nivå. Minskar man på salt eller socker så kommer man till slut tycka att det man förut gillade är på tok för salt eller sött. Det är smaktrösklar. Nåväl, du sötar enkelt på denna med honung, sirap eller vaniljsocker.

Blåbärsmjukglass, 2 glas

1 fryst banan, skivad

2 dl blåbär, frysta

1 knivsudd vaniljpulver

1 dl tjock yoghurt (valfri sort, från ko eller kokos)

topping: blåbär, rostad kokos, nötter eller mandel

Såhär gör jag

Mixa samtliga ingredienser, toppa med något du gillar. Njut!