Världens bästa lussebullar med vit choklad
Inspiration  Julbaka  Julgodis  Julmat 

Världens bästa lussebullar med vit choklad

Okej, Världens bästa ÄR stora ord. Men det är okej tänker jag, när det är det 😀

Här har jag samlat 3 av mina bästa lussebullsrecept, och ett glutenfritt. Det första är receptet jag gör varje år, med olika smaker. Vit choklad byts dock aldrig ut. Det var min kompis Hanna som lärde mig det. Tack Hanna! Jag tycker svarta vinbär är kanon i fyllningen, tillsammans med mandelmassa och vit choklad blir det en perfekt smakbrytning. Och vinbär har lite tjockare skal, så de läcker inte. Alltså det blir som en smakexplosion i munnen när man tuggar på dom. Med det sagt, lingon, korinter blötlagda i julmust och apelsinskal är också gott i fyllningen.

Här hittar du receptet på Lussebullar med vit choklad

Foto: Andreas Nilsson

Och det är ju så roligt att testa olika utbakningar! Med samma deg kan du göra en saftig Lussestjärna, fylld med nötkräm kanske? Här hittar du receptet på min Saftiga Saffransstjärna.

Foto: Peter Lundmark, SVT

Här är receptet till översta bilden, med julmustkorinter & kanske du vill testa med glasyr?

Du kan även baka ut bullarna ovan såhär, i en springform.

Foto ovan: Therese Hallqvist, SVT

Sedan kanske det är någon som vill erbjuda ett glutenfritt alternativ?

Då vill jag tipsa om denna saftiga krans, som trots att saffran torkar ut degar, blir saftig, eftersom degen är så lös. Här hittar du recept på Glutenfritt, saftigt Saffransbröd.

Foto: Andreas Nilsson

Heter det förresten saffransbröd eller lussebullar? Eller både och?

Har Ni hunnit smaka några i år?