Bakat  Elliotbakar  Fika  Inspiration  Julbaka  Julgodis 

Polkabräck från Elliot

Vem gillar inte choklad? Här kommer världens enklaste och godaste julgodis för alla som gillar choklad. Polkabräck med vit och mörk choklad är ett fantastiskt enkelt godis till decembers mysiga kvällar och helger. Fungerar lika bra på julafton som om man vill fira i förväg, som vi vill.

Perfekt att ha till kaffet, glöggen eller på julminglet innan Kalle drar igång. Hur det smakar? Det smakar… gott? Nej, den beskrivningen är alltför otillräcklig för att stämma in på denna fantastiska godbit. Tänk er mörk choklad under ett täcke av vit choklad med bitar av polkagris som ger det lite krispighet. Ååh, jag blir sugen bara jag tänker på det. Blir inte ni? Jag kan inte vänta längre, jag tycker vi tar och kollar in receptet på dessa goda ting här och nu! /Elliot

Polkabräck med vit och mörk choklad

200 g vit choklad 

200g mörk choklad 

1 strut polkagrisar 

Så här gjorde jag…

  1. Ta fram chokladen och bryt den i mindre bitar
  2. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i en mikrovågsugn (på lägsta effekt).
  3. Tag fram en form och lägg bakplåtspapper i botten
  4. Lägg ut den mörka chokladen på ett bakplåtspapper. Ställ den sedan  svalt så att den stelnar medan du smälter den vita chokladen.
  5. Lägg polkagrisarna i en mortel och stöt så att de blir polkaströssel.
  6. Häll på den smälta vita chokladen och strö polkagrisströsslet över och låt det stå svalt till dess du kan skära upp/bryta lagom stora bitar av godiset
  7. Nu är bräcket redo att serveras.