Gröna julbordsfavoriter
Inspiration  Julmat 

Gröna julbordsfavoriter

Åh vad glad jag blir för era kommentarer och önskemål, tack! Så glad att ni gillar Elliot´s recept också. Jag träffade honom häromdagen. Han är superglad för era kommentarer ska ni veta.

Den vanligaste frågan just nu gör mig sådär lite extra glad, det är läsare/tittare som undrar vad de ska laga för gröna rätter på julbordet. Senast en tittare från Norge, som får hem en vegan på julmiddag. Jag vet inte exakt läget på vegansk produkter i Norge, men jag tänker att det borde vara ganska likt här? Berätta gärna för mig nedan hur det ser ut där du bor. Umeå är ganska långt framme med vegansk produkter, antagligen för att detta är staden där en stor del av en vegansk livsstil befästes för Sveriges del. Det finns många fördelar med vegansk julmat: miljön, hållbarhet, hälsan, smaken, mättnadskänslan, budget osv. Och rent praktiskt konkret så är det ett utmärkt sätt att klara av alla former av mjölk/laktosintolerans. De flesta av mina recept är dock vegetariska så byter man bara ut ost och mjölk till helt växtbaserade alternativ efter sin egen smak. Endel gillar kokos, endel havre, endel föredrar ärtor och endel soja.

Just nu håller jag på att sammanställa mina gröna favoriter, så då vet ni, det är på gång!

På onsdag den 12:e är jag tillbaka för sista programmet för i år. Dryckesexpert Daniella kommer också, ska bli jätteroligt!