Säg Hej till Elliot!
Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Elliotbakar  Fika  Inspiration  Julbaka  Julgodis  Julmat 

Säg Hej till Elliot!

Hej Kompisar!

Vet ni, nu ska jag berätta en rolig grej. Inför december och adventsbaket så har jag fått PRAO-förstärkning av en kille på 15 år som heter Elliot. Här är han och hans mamma Helena.

Elliot kommer att gästspela här på bloggen med sina bästa julgodis- och bakning. Vi ska baka, skriva och styla bilder tillsammans samt att Elliot följer med på mitt jobb på tv och ett studiobesök på radion. Som Elliot skriver i sin presentation så är det här med synnedsättningen en sak som påverkar livet och jag är så imponerad att han är så grym bland annat på att baka. Om jag tar av mig linserna eller brillorna så famlar jag rejält i köket, men Elliot navigerar stadigt och säkert med hjälp av alla sinnen. Är mycket imponerad av detta. Jag och Elliot pratade om det här häromdagen, att vi har alla någon form av begränsning fast inom olika områden och det är så viktigt att fokusera på vad vi kan göra istället för det motsatta.

Här kommer en hälsning till Er alla, Säg Hej Elliot!

Hejsan på er, kompisar!

Jag heter Elliot Holmgren, är 15 år och kommer ifrån Umeå. Jag gillar, på min fritid, att skriva fantasy- och västernböcker, skriva och lyssna på musik och lyssna på böcker. Jag är väldigt intresserad av historia och läser mycket på min fritid och är väldigt fascinerad och intresserad av grekisk mytologi. Jag är också väldigt intresserad inom språk och älskar frågesporter och frågeprogram som Vem vet Mest och På Spåret. Jag är även väldigt social, känslofull, kreativ och älskar att umgås och prata med folk!

När jag lyssnar på musik så är det mest låtar som släppts från 1980- till slutet på 2000-talet. De låtar jag på gillar är lugna och har oftast gitarr, piano, eller stråkinstrument som huvudinstrument.Jag gillar artister som John Mayer, Eddie Vedder och Mark Knopfler. Jag gillar även att lyssna på kompositörer som John Williams (har skrivit musik till filmer som Star Wars), Alan Silvestri (har skrivit musik till filmer som Forrest Gump) och Hans Zimmer (har skrivit musik till filmer som Pirates of the Caribbean). 

Mina högsta drömmar är att skriva något som fascinerar, berör och inspirerar globalt, eller producera någon låt som de flesta känner till. Jag skulle hemskt gärna åka till Aten, greklands huvudstad, och se (så mycket som jag gör i alla fall) templet Parthenom på Akropolisklippan och alla andra coola tempel som helgats åt de olympiska gudarna.

När man bakar ska man baka med kärlek och lägga ned mycket tid och energi på sina bakverk, är min åsikt. Det blir alltid bäst när man lägger ned hjärta och själ i bakverk och maträtter. Det spelar inte så stor roll hur det ser ut, huvudsaken är att det smakar gott är min syn på bakverk. Men den här månaden ska vi ju fokusera på bakverk kring juletid och jag hoppas att ni som läsare kommer att gilla mina recept som jag kommer att lägga upp under december tillsammans med Susanne, såklart. Jag ser fram emot att få dela med mig av mina recept med er här och jag hoppas att ni kommer att ha glädje av de recept jag har tänkt att vi ska dela med er. Jag längtar till dess, kompisar.

Med vänliga hälsningar Elliot