Elliot’s kanelhjärtan
Elliotbakar  Fika  Inspiration  Julbaka  Julgodis 

Elliot’s kanelhjärtan

Vem tackar nej till ett hemgjort hjärta?

Det som är bäst här i världen är väl ändå kärlek och vänskap? Jag tycker att vi ska ta och grabba tag i varandra och se om varandra extra mycket under dessa mörka tider och vad passar då bättre än ett hemgjort hjärta med kanel som förhöjer känslan av julstämning som också förknippas med omsorg, värme och sympati? Superenkelt, tar inte alls mycket tid och du har ofta alla ingredienserna hemma. Visst kan man njuta i förtid? /Elliot

Kanelhjärtan

4 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 krm salt

200 g kylskåpskallt smör

1 dl florsocker

Till garnering:

4 msk strösocker

1 msk kanel

Gör så här…

  1. Kör alla ingredienserna till degen i en matberedare (eventuellt elvisp) eller mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt sedan det kalla smöret i mindre bitar och fördela det med fingertopparna till en grynig massa. Nyp snabbt ihop till en deg och arbeta in florsockret tills degen är jämn,
  2. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylen i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 C.
  1. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk tills den är ca 2 mm tjock. Ta ut hjärtan med ett pepparkaksmått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  2. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-7 minuter.
  3. Blanda socker och kanel och strö kanelsockret över kakorna så fort de tagits ut ur ugnen. Låt svalna.

För att göra mjölkfri: Byt ut smöret mot mjölkfritt alternativ.