Hallongrottor
Bakat  Julbaka  Julgodis  Julmat  Recept 

Hallongrottor

Hallongrottor, 20 st
225 g smör, mjukt
1,5 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
fyllning: 1 dl fast hallonmarmelad/sylt
glasyr: florsocker+lite citronsaft
Blanda smör och socker smidigt. Blanda och sikta ner resterande torra ingredienser. Bearbeta snabbt ihop till en deg. Jag brukar låta degen vila i kylen ett par timmar. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Dela i 20 lika stora bitar, rulla bollar och lätt i småbrödsformar. Gör en fördjupning med fingret i mitten, lägg i en tesked sylt. Grädda mitt i ugnen tills de knappt fått färg. Låt svalna. Toppa med glasyr om du vill (rör ihop florsocker med en gnutta pressad citron).
Tips: smaksätt degen med 2 tsk kanel.