Biskvier i långpanna
Baka i långpanna  Julbaka  Julgodis  Julmat  Långpanna  Recept  TV 

Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna, 30×40 cm

botten
400 g mandelmassa, riven
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
valfritt: rivet skal av en apelsin eller citron
smörkräm fyllning
400 g smör, mjukt
3 dl florsocker
2 äggulor
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk espresso/starkt kaffe
topping
300 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. Starta med att göra botten. Blanda samtliga ingredienser. Bred ut i bakpappersklädd långpanna ca 30×40 cm (tänk att ju större form, desto lägre biskvier). Grädda mitt i ugnen 20 minuter eller tills den börjar få färg. Ta ut och låt svalna. Vänd upp botten på ett nytt bakpapper och dra bort det som sitter fast under. Det gör att undersidan på biskvierna inte fastnar på kakfatet. Vispa ihop samtliga ingredienser fluffigt till smörkräm, bred den ovanpå botten, ställ kallt. Smält choklad i micro eller vattenbad, bred den ovanpå kakan. Låt stelna och skär i rutor.
Tips: Byt ut espresso mot gräddkolalikör.