beach party
Bjudmat  Uteliv  Vår vackra natur 

beach party

Jo, jag fyllde ju år nyss, TACK för alla gratulationer!!! och gissa vad, det hade int firats färdigt än 😀

Hurra!!!

I helgen blev det ett litet kalas till, fast denna gång på stranden utanför Umeå, vid havet. Lätt en av mina favvostränder. Jag och några goda vänner. Vi kokade kaffe. Jag menar, vita dukar-kalas i all ära, men om jag får välja vet ni att det alltid blir ute i naturen.

Vi lagade Gurpi på elden. Det är rökt malet renkött, här i form av en burgare.

Serverade på samiskt bröd, gahkku.

Festligt, va?!

Sedan blev det fika, vaniljrutor. Höll bättre i transporten än tårta. SÅ gott! Lägger upp receptet här på onsdag morgon!

Elden tände vi för att hedra våra förfäder som gått vidare. När vi satte oss och tittade ut över havet kom flera gäng svanar och seglade över oss. Dom pratade med varann. Vi vinkade åt dom och funderade lite över vars dom far nu? Är det Afrika? I vissa kulturer anses fåglar vara budbärare från andra sidan, och när timingen blev så precis när vi tänt elden så ja, vem vet?

Önskar er alla en jättefin vecka!

KRAM