Världens barn-middagen
Inspiration  Meny Norrlandsresan  Radio 

Världens barn-middagen

Ikväll var det dags för middagen som vi tävlade ut blad de som ringde in till radion. Vinnaren heter Margareta och bor i Umeå. Hon och hennes kollegor på Studenthälsan hade gått ihop och ringt. Underbart. Grattis!

1000-Tack alla som ringde!

Margareta gillar blåmusslor, så jag komponerade en meny utifrån det.

Förrätten blev en surdegsmacka med röra på äpple, kronärtskocka & crème fraîche med en rökt mussla på toppen.

Till varmrätt blev det en blåmusselsoppa typ en clam chowder med lättrimmad torskrygg & brynt smör.

Till det hade jag gjort ett crack bread, ni vet mitt favvo 😀

SÅ roligt detta att komma hem och laga mat i ett okänt kök och träffa nya människor. Gerhard som ni kanske minns från Meny Norrlandsresan i somras var med en stund och gjorde ett inslag till radion. Roligt att få jobba tillsammans igen!

Det blev verkligen en toppenkväll. Och inte en droppe alkohol, de körde alkoholfritt. Mycket trendigt och bra eftersom alla ska jobba imorgon. Nu har jag nyss kommit hem och har lovat skriva ner recepten. Inslaget kommer sändas imorgon, onsdag i P4 Västerbottens förmiddagsprogram. Varmt välkomna att lyssna här hur det var för Margareta & gänget!