Lyxig svamppasta
Recept  Rester  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Lyxig svamppasta

Ny vecka och kanske, kanske är du pepp att testa meatless monday? Här kommer ett vegetariskt recept jag gillar lite extra mycket från förra veckan. Jag använde naturell färskost, men du kan kapa tid genom att använda färdigsmaksatt vitlök & örter. Här är ett recept där det är perfekt att använda upp snuttar och rester från helgen. Gå loss med kreativiteten. Det kan vara en dutt crème fraîche istället för färskost, en gräddslatt, ost, kronärtskocka, korv (veg eller den du råkar ha hemma) eller kanske det blev över några rostade rotfrukter från söndagsmiddagen?

Det blir lite som en svamp carbonara. Och det går fort att laga!

Jag älskar att smaksätta svamp med citron och timjan, möter upp den mustiga smaken av skog och höst perfekt.

Svamppasta med färskost & vitlök, 4 port

4 port spagetti

200 g färsk svamp, i bitar (jag hade blandat olika sorter KJ, svart- & rödgul trumpet, kantarell)

200 g naturell färskost

1 ägg (valfritt)

1-2 dl riven, lagrad hårdost

smör till stekning, salt, peppar, vitlök, citron, timjan, rucola

Koka spagettin al dente, spara lite av kokvattnet. Fräs svamp tills vattnet kokat in, lägg i smör och låt svampen få färg. Rör ner färskost och ägg, smaka av med salt, peppar, timjan, rivet citronskal, pressad citron och vitlök. Blanda ner den nykokta pastan, späd med kokvatten till önskad konsistens. Blanda ner rucola (valfritt). Här är det nattkallt nu, så jag har fått ta in den och har rucola i allt 😀 Riv ost över. Om du vill kan du ta på lite strimlad purjo eller finhackad rödlök för extra klös.

Njut!