Recept  Skördetid  Tips  TV  Vegetariskt 

Skördemarknad på onsdag

Hej och Välkommen Kompisar till en ny vecka tillsammans här på bloggen!

I lördags var vi och spelade in onsdagens program på skördemarknaden. Det blev full fart, ja, ni kommer se. Kenneth och Peter har filmat hela kalaset och Ingemar fixade ljud. Teamet. Anna, Annika, Beppe, Linnea, Cajsa, Sofia och vår gäst Anders Skum från Ammarnäs som kikade in. Vi fick jättefint septemberväder, hög, frisk höstluft. Min älsklingsskördemarknadsväska var med. Med Ringblommor, hehe…. vissa saker ändras inte.

Och nu när jag tänker på helgen så blir jag allt lite rörd, såpass att det nästan kommer en liten tår i ögonvrån. För när vi stod där var det SÅ många som kom fram och delade med sig i kärlek. Alltså då menar jag många. Och kö till provsmakningen efteråt, små samtal. Ditten & datten. Inga stora svulstigheter och tjorv. Bara vi. VI. Ofiltrerat och äkta. Människor som far runt en stund här på jorden i samma tidsålder, som försöker göra vårt bästa av våran tid. Så möts man ibland. En blick, ett ögonkast, ögonglitter. Värme. Jag blir glad av att se dig. En afghanhund. Vänner. Anders som fixar min rygg. Gunilla. Kramar. En gammal kärleks mamma & pappa. Jag hade väldigt mycket att tänka på med alla recept och programmet vi skulle göra, så jag hann inte prata så länge med alla, men lyssna: Jag uppskattar verkligen alla som kom dit. TACK! Från djupet av mitt hjärta. Det betyder SÅ mycket för mig att få höra att mitt jobb har inspirerat eller spridit glädje & kärlek. Det ger mig energi. På samma sätt som NI kompisar här på bloggen delar energi. Och då ökar den i en uppåtgående spiral. För ärligt talat, jag jobbar mycket med förberedelser, utvecklar recept osv. Det är en av mina passioner, en del av min livsväg, men jag jobbar mycket. Och det har jag gjort i väldigt många år. För att bli min bästa version av mig själv, som människa och som kock. För att jag älskar det här och tror på det jag vill förmedla och står för. 

Önskar vi kunde göra detta på alla skördemarknader!!!

Spana in dessa rödgula trumpetsvampar som ploppar upp i skogarna prick NU, mina favvossar! SÅ glad varje gång jag ser dom. Då tänker jag på en hösten jag hade dille på svamprisotto, minns ni?

Den och ett glas rött och dom här människoögonen tindrar som ett barns på julafton. Tror det blir den i veckan här. Whoop whoop! 

Hoppas vi ses i rutan på onsdag!

Alltid kärlek.