Hjördis 

på bilprovningen

Kära vänner,

Kolla in här, Hjördis har ju vart och besiktas sig!

Och vet ni, det gick bra! Whoop whoop!

Vi fick iofs åka tillbaka en gång pga ett ”litet” rosthål i en bärande balk, men ändå! INGET annat fel på Hjördis. Alltså, med en bil på 48 år så är det ofta både det ena och andra. Jag blev lite rörd. Jag tror Lasse blev det också. Lasse är våran mekaniker. Okej, egentligen blev han kanske mer glad och positivt överraskad pga hennes ålder. Det var nog mest jag som blev rörd.

Nästa gång hon behöver infinna sig på bilprovning är hon 50 år!!!

Helt otroligt.

Jag fick vara med och inspektera. Det var en jättebra besiktningsman med rullande inlandsdialekt.

Vi har träffat honom förr, haha, ombesiktning varje gång. Han säger att det är viktigt, så att det inte ska hända nåt tokigt när jag är ute och kör. Men jag tror han mest vill träffa Hjördis 🙂 vem vill int det liksom?

Hjördis blev noga undersökt. Avgaserna också. Bromsarna. Lampor. Knappar. Jojjo!

Min mekaniker har lärt mig att besiktiga innan vinterförvaringen, tydligen vet alla det, utom jag.

Han lär mig så mycket, mekaniker Lasse. Och jag är helt förvånad själv över hur entusiastisk jag är i detta. Jag kan ju knappt nåt, men han förklarar vänligt och respektfullt på nybörjarnivå. Ibland vet jag så lite att det är pinsamt. Men så kommer jag på mig själv att det är då totalt onödigt. För det hjälper inte till på något sätt. Jag försöker iallafall mitt bästa. Och om ni bara visste vilka skratt vi får på vägen, hehe… Häromdagen vägrade Hjördis öppna tanklocket, så då fick Lasse ringa mig. Han är nog den största bilgurun jag har träffat. Men vill inte Hjördis öppna tanklocket så vill hon inte. Det bara är så. Och att jag skulle behöva hitta ett tanklock (har ett sånt universallock för nödsituationer, men det är inte toppen, förutom i nödsituationer då, tex efter en halvtimme på macken), det fastnar ibland och kan vara liten utmaning att  få fast, tror det tog ca 45 minuter en gång på macken. Då jag står där och fipplar brukar det hinna komma förbi massa folk och surra, det har dock fortfarande (tyvärr) inte kommit förbi någon som kan få dit hennes tanklock, ha! Skulle bli mycket imponerad om det hände. Just nu verkar det vara mina händer som ska få av och dit det.

 

Men nu alltså detta med Lasse. Som hjälpte oss svetsa hålet i högerbalken. TACK. Hur skulle vi klara oss utan dig?!

Tut på er alla från Hjördis & mig!